Därför ska du ta ett kallbad hemma i ett isbad från Polax

Har du provat vinterbad i havet kan du med största sannolikhet nicka igenkännande till den unika känslan av förnyad energi och välbefinnande som uppstår i kölvattnet av ett kallt dopp. Kallbad är en mycket populär aktivitet som har utövats i Skandinavien i århundraden. Vill du också ta ett vinterbad, men bor du långt från havet? Då är ett isbad från Polax en självklar lösning. Ta reda på varför du ska ta ett kallbad hemma här.

Kallbad skapar en djup koppling till kroppen

Det är förstås inte utan anledning att så många har tagit sig till kallbad. I centrum för kallbadet står det nordiska konceptet att stärka både kropp och själ genom att utsätta sig för kalla temperaturer, till exempel i havet, en sjö eller ett smart och praktiskt isbad hemma.

Det krävs ett visst mått av mod och viljestyrka för att ta ett kallbad, men belöningarna uppväger utan tvekan den utmanande temperaturen. Många människor upplever en känsla av mental klarhet, förnyad energi och överlag förbättrat välbefinnande. När du deltar i ett kallbad får du en förmåga att omfamna kylan och hitta ett inre lugn, vilket hjälper till att skapa en djup koppling till din kropp. Därför är kallbad svåra att matcha med andra aktiviteter.

Isbad Deluxe tar kallbad hem till trädgården

Det kan vara svårt att hitta tid att gå till havet för ett vinterbad. Lyckligtvis behöver du inte hoppa i havet för att njuta av de många fördelarna med isbad. Med ett Isbad Deluxe från Polax har du möjlighet att ta ett isbad direkt hemma på trädgården, på terrassen eller på balkongen. Isbad Deluxe kan vara vägen till den lugn och avkoppling din kropp och själ förtjänar.

Isbadet är tillverkat av premiummaterial, såsom slitstark CE-märkt nylon och Cold-Form, som är ett isolerande lager. Denna kombination säkerställer att vattentemperaturen hålls nere. Välj ditt isbad på polax.se och njut av de många fördelarna med kalla dopp hemma.

Anpassning till det kalla vattnet

Om du är ny på kallbad är det viktigt att börja långsamt eftersom din kropp måste vänja sig vid de kalla temperaturerna. Se till att hitta en temperatur som känns väldigt kall men som ändå är säker att vara i. För de flesta är det en temperatur på 10-15 grader eller lägre. På så sätt uppnår du de bästa kallbadsupplevelserna.